• Buradasın

    Gillik çorbası nerenin yemeği?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Gillik çorbası, Bitlis mutfağına ait bir çorbadır ve Doğu Anadolu bölgesinde yaygındır 13.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Hangi ülkenin hangi çorbası meşhur?

    Bazı ülkelerin meşhur çorbaları şunlardır: Amerika: Clam and corn Chowder (deniz ürünleri ve mısırla yapılan kıvamlı sebze çorbası). Çin: Won ton Soup (mantılı ve sebzeli "şeffaf" çorba), Lanzhou sığır etli erişte çorbası. Fransa: Soğan Çorbası (içerisinde bir dilim kızarmış ekmek, bol kaşar peyniri bulunan "şeffaf" çorba), Bouillabaisse (Marsilya yöresinde yapılan, patatesli balık ve deniz ürünleri çorbası). İspanya: Gaspacho (Endülüs bölgesinden soğuk domates çorbası). İtalya: Minestrone (içerisinde kalın kesilmiş taze makarna bulunan sebze çorbası). Japonya: Miso soup (yosun türü bir bitkinin "şeffaf" türde çorbası). Macaristan: Gulash (çok sulu tas kebabı kıvamında et çorbası). Rusya: Bortch (lahanası bol, kremalı sebze çorbası). Türkiye: Ezogelin Çorbası, İşkembe Çorbası, Tarhana Çorbası, Yayla Çorbası.

    7 çeşit Türk çorbası nelerdir?

    Yedi çeşit Türk çorbası şunlardır: 1. Mercimek Çorbası: Kırmızı mercimek, soğan, domates ve biber salçası ile hazırlanır. 2. Ezogelin Çorbası: Bol bulgur ve kırmızı mercimek içerir, aşk acısı çeken Ezo Gelin'in hikayesiyle ünlenmiştir. 3. Tarhana Çorbası: Yaz aylarında kurutulmuş sebzeler, yoğurt ve un karıştırılarak yapılır. 4. Yayla Çorbası: Yoğurt, pirinç ve nane ile hazırlanır. 5. İşkembe Çorbası: İşkembe, limon ve sarımsak ile lezzetlendirilerek servis edilir. 6. Tavuklu Şehriye Çorbası: Tavuk suyu, sebzeler ve şehriye ile hazırlanır. 7. Kesme Çorbası: Yoğurt, un ve nane ile yapılır.