Garson, yiyecek-içecek hizmeti veren restoran, kafe, bar gibi yerlerde müşterilere hizmet etmekle görevli kişidir 13. Garsonun başlıca görevleri şunlardır:
- Sipariş almak: Müşterilerin siparişlerini almak ve mutfak personeline iletmek 34.
- Servis yapmak: Siparişlerin müşterilere masalarında servis edilmesi 34.
- Masaları temizlemek: Yemek bittikten sonra masalardaki kirli bulaşıkları temizlemek 34.
- Müşteri hizmeti: Mükemmel müşteri hizmeti sunarak müşterilerin memnuniyetini sağlamak 3.
- Adisyon tutmak: Siparişlerin adisyon veya garson yazılımlarına işlenmesi 2.
Ayrıca, şef garson olarak görev yapanlar, diğer garsonları kontrol eder, servisin mükemmel olması için uğraşır ve çalışma düzenini sağlar 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: