Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Füzyon mutfak, farklı milletlere, bölgelere ya da yörelere özgü lezzetlerin, yemek pişirme tekniklerinin veya malzemelerin bir arada kullanılmasını temel alan bir akımdır 12.
Füzyon mutfakta dünya mutfaklarının gelenekleri aynı tabakta birleşir ve bu sayede özgün ve yenilikçi tatlar ortaya çıkar 12.
Füzyon mutfak üç farklı şekilde uygulanabilir:
- Farklı kültürlere ait yakın bölgelerin yemeklerinin karışımı 14.
- Bir yemek kültürünün belirleyici olması, ancak diğer mutfakların teknik veya malzemelerinin kullanılması 14.
- Herhangi bir mutfağın belirleyici olmaması; tüm dünya mutfaklarının bir araya getirilmesi 14.
Füzyon mutfak, 1980’li yıllarda ortaya çıkmış, ancak teknikleri farklı milletler tarafından uzun yıllardır kullanılmaktadır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: