Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Fufu yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 kg nişastalı patates kökü (yam) 3;
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı 3;
- 1 çay kaşığı karabiber 3;
- 1 çay kaşığı tuz 3.
Yapılışı:
- Orta boy bir tencere alın ve içine soğuk su dökün 3.
- Patatesleri dikkatlice soyun, parçalara ayırın ve soğuk suya koyun 3.
- 25 dakika veya yumuşayana kadar yüksek ateşte kaynamaya bırakın 3.
- Patatesleri kaynayan sudan çıkarın ve soğumaya bırakın 3.
- Haşlama suyundan bir su bardağı ayırın 3.
- Patatesleri büyük bir kaseye koyun, tuz, karabiber ve zeytinyağı ekleyin 3.
- Tüm malzemeleri mutfak robotunda pürüzsüz hale gelene kadar ezin 3.
- Karışım yapışkan ve hafif elastik hale gelmelidir 3.
- Ayrılmış suyun bir kısmını ekleyin ve hamuru yoğurun 3.
- Hazneden kolayca çıkan cıvık bir hamur elde edene kadar su ekleyerek yoğurmaya devam edin 3.
- Fufu'yu eşit büyüklükte toplar haline getirin ve en sevdiğiniz çorba veya güveçle servis yapın 3.
Fufu, genellikle manyok, yam veya plantain gibi nişastalı malzemelerden yapılan bir tür hamur işidir 4. Afrika’nın farklı bölgelerinde çeşitli tariflerle hazırlanabilir 4.
Fufu yapımı için geleneksel olarak büyük bir Ganalı ahşap harç kullanılır, ancak bunun yerine mutfak robotu veya patates ezici kullanılabilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: