• Buradasın

    Fudge tatlısı nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Fudge tatlısı yapmak için gerekli malzemeler:
    • 240 ml yoğunlaştırılmış süt 1;
    • 180 gr esmer şeker 1;
    • 115 gr tuzsuz tereyağı, doğranmış 1;
    • 200 gr beyaz çikolata, parçalara ayrılmış 1;
    • Deniz tuzu 1.
    Yapılışı:
    1. 20 cm'lik bir fırın tepsisini yağlayın ve üzerine yağlı kağıt koyun 1.
    2. Orta boy bir tencerede yoğunlaştırılmış süt, esmer şeker ve tereyağını ekleyin 1.
    3. Kısık ateşte koyun ve şeker eriyene kadar karıştırın 1.
    4. Isıyı orta dereceye getirin ve karışım kaynamaya ve koyulaşmaya başlayana kadar karıştırmaya devam edin 1.
    5. Karamel karışımını ocaktan alın ve tüm beyaz çikolatayı ekleyerek karıştırın 1.
    6. Muhallebiyi hazırlanan kalıba dökün 1.
    7. Üzerini düzeltin ve üzerine tuz serpin 1.
    8. Donması için 3-4 saat, hatta gece boyunca buzdolabına koyun 1.
    9. Servis etmek için kalın kareler halinde kesin 1.
    Farklı fudge tarifleri için yesiltopuklar.com ve gurmerehberi.com sitelerini ziyaret edebilirsiniz 23.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Fudge ne işe yarar?

    Fudge kelimesi iki farklı anlamda kullanılabilir: 1. Tatlı, yumuşak şekerleme: Genellikle şeker, tereyağı ve sütten yapılan bir tür tatlıdır. 2. Kaçınma, yanıltma: Bir sorunu doğrudan ele almaktan kaçınmak veya kasıtlı olarak belirsiz cevaplar vermek anlamında kullanılır.

    Fudge ve karamel aynı mı?

    Fudge ve karamel aynı değildir, ancak bazı benzerlikleri vardır. Fudge, şeker, tereyağı, süt veya krema ile yapılan yumuşak ve kremsi bir şekerlemedir. Karamel ise şeker, tereyağı ve kremadan yapılan, yapışkan ve çiğnenebilir bir sos veya şekerlemedir. Bu nedenle, fudge ve karamel farklı dokulara, tatlara ve kullanım alanlarına sahiptir.