Dünyanın farklı kültürlerine ait bazı dondurma çeşitleri ve görselleri: 1. İtalyan Gelato: Klasik dondurmaya göre daha az yağ içerir ve daha yoğun bir kıvama sahiptir. [](https://www.lezzet.com.tr/lezzetten-haberler/sicak-gunlerin-kurtaricisi-dunyanin-en-ikonik-dondurmalari) 2. Türk Maraş Dondurması: Keçi sütü, salep ve şekerle yapılır, salep sayesinde yoğun ve elastik bir kıvama sahiptir. [](https://www.haberturk.com/htgastro/lezzetli-hatlar/dunyanin-en-unlu-12-dondurma-cesidi-3705201) 3. Hindistan Kulfi: Klasik dondurmadan daha yoğundur ve yoğunlaştırılmış sütle yapılır. [](https://www.themagger.com/dondurma-bulunusu-tarihi-cesitleri) 4. Japon Mochi Dondurması: İnce bir pirinç hamuruyla kaplanmış küçük dondurma toplarından oluşur. [](https://www.kirbyscravings.com) 5. Yeni Zelanda Hokey Pokey: Vanilyalı dondurmanın içine bal peteği şeker parçacıkları eklenir. [![Hokey Pokey](https://www.onedio.com/images/2022/06/17/herkesin-tadina-bakmak-isteyecegi-dunyanin-dort-bir-yanindan-cok-farkli-dondurma-cesitleri-10