Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Fideuà yapmak için gerekli malzemeler:
- 400 g kısa ve ince makarna (fideuà makarnası) 13;
- 250 g kalamar veya mürekkep balığı 1;
- 250 g karides 1;
- 250 g beyaz etli balık (örneğin, levrek veya mezgit) 1;
- 1 adet orta boy soğan 1;
- 1 adet kırmızı biber 1;
- 2 diş sarımsak 1;
- 2 adet olgun domates 1;
- 1 litre balık suyu 1;
- 1 çay kaşığı tatlı kırmızı biber 1;
- Bir tutam safran 1;
- Zeytinyağı, tuz ve karabiber 1.
Hazırlanışı:
- Soğanı, kırmızı biberi ve sarımsağı ince doğrayın 1. Domatesleri rendeleyin 1. Kalamarı ve balığı küp şeklinde kesin 1.
- Geniş bir paella tavasında zeytinyağını ısıtın 1. Kalamarı ekleyip birkaç dakika soteleyin 1. Ardından karidesleri ekleyip pembeleşene kadar pişirin 1. Pişen deniz ürünlerini tavadan alıp bir kenara koyun 1.
- Aynı tavada soğanı ve kırmızı biberi yumuşayana kadar soteleyin 1. Sarımsağı ekleyip bir dakika daha pişirin 1. Rendelenmiş domatesleri ekleyip suyunu çekene kadar pişirin 1. Tatlı kırmızı biberi ve safranı ekleyip karıştırın 1.
- Makarna tanelerini tavaya ekleyip birkaç dakika kavurun 1. Bu işlem, makarnanın lezzetini artıracaktır 1.
- Sıcak balık suyunu tavaya ekleyin 1. Tuz ve karabiberle tatlandırın 1. Karışımı kaynamaya bırakın 1.
- Küp şeklinde kesilmiş balığı ve daha önce pişirdiğiniz kalamar ile karidesleri tavaya ekleyin 1. Orta ateşte, makarnalar suyu çekene ve yumuşayana kadar pişirin 1.
- Pişen fideuà’yı ocaktan alın ve birkaç dakika dinlendirin 1. Limon dilimleriyle süsleyerek servis edin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: