Fideuà yapmak için gerekli malzemeler: 400 g kısa ve ince makarna (fideuà makarnası); 250 g kalamar veya mürekkep balığı; 250 g karides; 250 g beyaz etli balık (örneğin, levrek veya mezgit); 1 adet orta boy soğan; 1 adet kırmızı biber; 2 diş sarımsak; 2 adet olgun domates; 1 litre balık suyu; 1 çay kaşığı tatlı kırmızı biber; Bir tutam safran; Zeytinyağı, tuz ve karabiber. Hazırlanışı: 1. Soğanı, kırmızı biberi ve sarımsağı ince doğrayın. 2. Geniş bir paella tavasında zeytinyağını ısıtın. 3. Aynı tavada soğanı ve kırmızı biberi yumuşayana kadar soteleyin. 4. Makarna tanelerini tavaya ekleyip birkaç dakika kavurun. 5. Sıcak balık suyunu tavaya ekleyin. 6. Küp şeklinde kesilmiş balığı ve daha önce pişirdiğiniz kalamar ile karidesleri tavaya ekleyin. 7. Pişen fideuà’yı ocaktan alın ve birkaç dakika dinlendirin.