Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Fettucini makarna pişirmek için gerekli malzemeler:
- 1 paket fettucine makarna 12;
- 2 yemek kaşığı tereyağı 12;
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1;
- 200 gram mantar 1;
- 300 gram tavuk göğsü 1;
- 3 diş sarımsak 12;
- 1 su bardağı krema 1;
- 1/4 demet fesleğen 1;
- 1/2 su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri 1;
- 1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber 1;
- 1 çay kaşığı tuz 1.
Pişirme aşamaları:
- Sos hazırlığı: Geniş bir tavada tereyağı ve zeytinyağını kızdırın 1. Dilimlenmiş mantarları ekleyip yüksek ateşte soteleyin 1. Jülyen doğranmış tavukları ilave edin ve sotelemeye devam edin 1. Ezilmiş sarımsak, tuz ve karabiber ekleyin 1.
- Krema ve peynir ilavesi: Krema, parmesan peyniri ve doğranmış fesleğeni ekleyin, kısık ateşte pişmeye bırakın 1.
- Makarnanın haşlanması: Ayrı bir tencerede suyu haşlayın, tuz ekleyin ve makarnayı 8 dakika haşlayın 1. Süzün ve durulamadan sos tenceresine alın 1.
- Servis: Sos ile birlikte 5 dakika pişirin, rendelenmiş parmesan peyniri ve fesleğen yapraklarıyla servis edin 1.
Püf noktaları:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: