Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
FAO'nun (Food and Agriculture Organization) amacı, açlığı sona erdirmek ve beslenme koşullarını iyileştirmektir 24.
Bu amaç doğrultusunda FAO, aşağıdaki alanlarda çalışmalar yürütmektedir:
- Gıda güvenliği: Gıda güvenirliliği ve beslenmenin yanı sıra, gıda güvenliği ile ilgili politika ve programların oluşturulmasına destek olmak 2.
- Doğal kaynakların sürdürülebilir kullanımı: Balıkçılık dahil olmak üzere, kamu ve özel sektördeki kurumsal kapasitenin artırılması 2.
- Acil durum müdahalesi: Doğal afetler ve çatışmalar gibi acil durumlarda, etkilenen bölgelere gıda ve tarım yardımı sağlamak 4.
- Tarımsal araştırma ve geliştirme: Tarımın verimliliğini artırmak ve çiftçilere daha iyi koşullar sağlamak için modern tarım teknikleri ve yenilikçi uygulamalar geliştirmek 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: