• Buradasın

    Evde dana etinden salam nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Evde dana etinden salam yapmak için gerekli malzemeler:
    • 1 adet organik piliç 1;
    • 1 adet orta boy kırmızı pancar 1;
    • 1 tatlı kaşığı sarımsak tozu 1;
    • 1 büyük boy havuç 1;
    • 1 tatlı kaşığı karabiber 1;
    • 1 çay kaşığı zerdeçal 1;
    • birkaç tane defne yaprağı 1;
    • 1 tane soğan 1;
    • 2 tatlı kaşığı tatlı toz kırmızı biber 1;
    • 1 yemek kaşığı deniz tuzu 1;
    • 30 gram sığır jelatini (kıvam için) 1.
    Hazırlık aşamaları:
    1. Tavuğun derisinde tüy kalmadığından emin olun 1.
    2. Havuç, soğan ve tavuğu bir tencerede haşlayın 1. Suyuna tane karabiber ve defne yaprağı ilave edebilirsiniz 1.
    3. Eğer soğan ve sarımsak tozu kullanacaksanız, bu aşamada ekleyin 1.
    4. Tüm malzemeleri blend ederek hamur haline getirin 1.
    5. Karışımı şekillendirip donması için bekletin 1.
    Pişirme ve saklama önerileri:
    • Hazırlanan salamları rulo haline getirip 45 dakika suda haşlayın 2.
    • Birkaç gün içinde tüketilecek salamı buzdolabında muhafaza edin 1.
    • Derin dondurucuda saklamak için, salamın daha önce dondurulmamış olmasına dikkat edin 1.
    Evde salam yapımı hijyen gerektirir; çiğ etle temas eden kesme tahtasının iyice yıkanması ve malzemelerin doğru şekilde hazırlanması önemlidir 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Dana etinden salama hangi baharatlar konur?

    Dana etinden yapılan salamlara genellikle şu baharatlar konur: karabiber; kırmızı toz biber; kimyon; kişniş; sarımsak tozu veya ezilmiş sarımsak; hardal tohumu; yenibahar; muskat cevizi; tatlı veya acı biber özleri. Ayrıca, orijinal tarifine göre domuz yağı içeren İtalyan mortadella salamında Hindistan cevizi ve Antep fıstığı parçaları da kullanılır. Baharatlar, salamın türüne ve üretici firmanın tarifine göre değişiklik gösterebilir.

    Salam neyden yapılır?

    Salam, genellikle domuz eti, sığır eti, hindi eti veya tavuk eti gibi farklı et türleri kullanılarak yapılan bir tür dumanlanmış ve kurutulmuş sosis türüdür. Bazı kültürlerde salam, keçi veya koyun eti gibi diğer et türlerinden de yapılabilir.