Buradasın
Evde dana etinden salam nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Evde dana etinden salam yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 adet organik piliç 1;
- 1 adet orta boy kırmızı pancar 1;
- 1 tatlı kaşığı sarımsak tozu 1;
- 1 büyük boy havuç 1;
- 1 tatlı kaşığı karabiber 1;
- 1 çay kaşığı zerdeçal 1;
- birkaç tane defne yaprağı 1;
- 1 tane soğan 1;
- 2 tatlı kaşığı tatlı toz kırmızı biber 1;
- 1 yemek kaşığı deniz tuzu 1;
- 30 gram sığır jelatini (kıvam için) 1.
Hazırlık aşamaları:
- Tavuğun derisinde tüy kalmadığından emin olun 1.
- Havuç, soğan ve tavuğu bir tencerede haşlayın 1. Suyuna tane karabiber ve defne yaprağı ilave edebilirsiniz 1.
- Eğer soğan ve sarımsak tozu kullanacaksanız, bu aşamada ekleyin 1.
- Tüm malzemeleri blend ederek hamur haline getirin 1.
- Karışımı şekillendirip donması için bekletin 1.
Pişirme ve saklama önerileri:
- Hazırlanan salamları rulo haline getirip 45 dakika suda haşlayın 2.
- Birkaç gün içinde tüketilecek salamı buzdolabında muhafaza edin 1.
- Derin dondurucuda saklamak için, salamın daha önce dondurulmamış olmasına dikkat edin 1.
Evde salam yapımı hijyen gerektirir; çiğ etle temas eden kesme tahtasının iyice yıkanması ve malzemelerin doğru şekilde hazırlanması önemlidir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: