Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Etiyopya'da yıkanmış kahvenin nasıl anlaşılacağına dair bilgi bulunamadı. Ancak, yıkanmış Etiyopya kahvesinin özelliklerinden bazıları şu şekildedir:
- Aroma 1. Yasemin, limon, çiçeksi ve narenciyemsi tatlar öne çıkar 1.
- Asidite 1. Parlak, narenciye tipi (citric); genellikle canlı ve yüksektir 1.
- Gövde 1. Hafif-orta arası, ipeksi, dengelidir 1.
- Bitiş 1. Temiz, çiçeksi, zaman zaman baharatlı olabilir 1.
Yıkanmış işlemde çekirdeklerin meyve eti tamamen çıkarılır 5. Bu da kahvenin daha temiz ve açık bir tat profili sunmasına yardımcı olur 5.
Daha fazla bilgi için aşağıdaki kaynaklar kullanılabilir:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: