Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Eti Karam çikolatasının pahalı olmasının birkaç nedeni vardır:
- Üretim Maliyetleri: Yem maliyetleri ve diğer üretim giderleri, çikolata üretimini maliyetli hale getirir 1.
- Doğal ve Katkı Maddesiz İçerik: Eti Karam, doğal malzemeler kullanır ve katkı maddesi içermez, bu da üretim maliyetlerini artırır 24.
- İthal Ürünler: Üretim için gerekli bazı malzemelerin ithal edilmesi, döviz kurlarındaki dalgalanmalardan dolayı fiyatları etkiler 1.
- Arz Yetersizliği: Türkiye'de kırmızı et üretiminin yetersizliği, çikolata üretiminde kullanılan hayvanların maliyetini ve dolayısıyla ürünün fiyatını yükseltir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: