• Buradasın

    Espresso, normal kahveden biraz daha acı olması gerekiyor mu?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Espressonun normal kahveden biraz daha acı olması gerekmez; espressonun tadı, çekirdeklerin kökenine ve kavrulma derecesine bağlı olarak değişebilir 12.
    Espresso, az miktarda su ile hazırlandığı için çok yoğun ve sert bir kahve türüdür 13. Çok kalın öğütülen kahve çekirdekleri sulu ve tatsız bir espressoya neden olurken, çok ince öğütülen kahve çekirdekleri ise acı ve hafif yanmış tadı veren bir espressoya neden olur 3.
    Ayrıca, Robusta çekirdekleri, Arabica ile karşılaştırıldığında daha acı bir tada sahiptir 35.
    Kahve tadı özneldir ve kişisel tercihlere göre değişebilir.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: