Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Eskişehir balının özellikleri şunlardır:
- Bitki Çeşitliliği: Eskişehir'in coğrafi konumu ve iklim özellikleri sayesinde çok çeşitli bitki örtüsüne sahip olması, arıların farklı çiçeklerden nektar toplamasına olanak tanır ve balın kalitesini artırır 3.
- Doğal ve Katkı Maddesiz: Yerel arıcılar ile iş birliği yapılarak, doğal ve katkı maddesi içermeyen bal üretilir 3.
- Uluslararası Başarı: Eskişehir'in Alpu ilçesindeki Ağaçhisar köyünde üretilen bal, uluslararası yarışmalarda birincilik elde etmiştir 14.
- Yüksek Değerler: Tarım İl Müdürlüğü ve Muğla Üniversitesi'nde yapılan analizlerde, balın Türkiye standartlarının oldukça üzerinde değerlere sahip olduğu belirlenmiştir 14.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: