Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ermeni mutfağında meşhur olan bazı yemekler ve lezzetler şunlardır:
- Borscht Çorbası: Pancar ile yapılan kırmızı renkli sebze çorbası 12.
- Dolmama: Yaprak sarmaya benzeyen, zeytinyağı, yaprak ve pirinçten oluşan iç harçla yapılan yemek 2.
- Ermeni Mantısı: Bol kıyma konularak yapılan mantı 2.
- İçli Köfte: Çoğu restoranda başlangıç menüsünde yer alan bir meze 2.
- Harisa: Keşkeğin Ermenistan'daki yapımı, genellikle bayram yemeklerinde servis edilir 35.
- Khorovats: Şişlere geçirilen kuzu ve dana etinden yapılan mangal yemeği 12.
- Haşlanmış Mercimek: Baharatlarla zenginleştirilerek servis edilen mercimek yemeği 2.
- Nar ve Şeftali: Ermenistan'da önemli semboller olan bu meyveler, sıkça tüketilir 12.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: