Eppek, sağlıklı bir gıda olarak değerlendirilebilir. Eppek, atalık tohumlardan üretilen buğdaylarla ve ekşi maya kullanılarak yapılmaktadır 34. Ekşi mayalı ekmek, geç bayatlaması, sindirimin kolay olması ve glisemik indeksin düşük olması gibi avantajlara sahiptir 3. Ayrıca, endüstriyel maya ile yapılan ekmeklere alerjisi olan kişiler, ekşi mayayla yapılmış olan ekmeklere aynı duyarlılığı göstermeyebilir 3.
Eppek'in sağlıklı olup olmadığı, üretim ve dağıtım süreçlerinde kullanılan yöntemlere ve malzemelere bağlı olarak değişebilir. Örneğin, bazı Eppek ürünlerinde rafine edilmiş hiçbir ürün kullanılmamakta, şebeke suyuna filtre uygulanmakta ve plastik gibi malzemelerden kaçınılmaktadır 5.
Herhangi bir sağlık sorunu veya diyet kısıtlaması olan kişilerin, Eppek tüketmeden önce bir uzmana danışmaları önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: