Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En iyi napolitan sosu konusunda kesin bir yanıt vermek zor olsa da, aşağıdaki tarifler ve öneriler dikkate alınabilir:
- Klasik Napolitan Sos: Domates, sarımsak, zeytinyağı ve tuz ile hazırlanan bu sos, İtalya'nın Napolitan bölgesine özgüdür 12.
- Fesleğenli Napolitan Sos: Taze fesleğen yaprakları, kekik ve maydonoz gibi otların eklendiği bu sos, sosa daha aromatik bir tat katar 5.
- Antonio Latini'nin Tarifi: 1692 yılında yazılmış olan Lo Scolco alla Moderna isimli yemek kitabında yer alan bu tarif, sosun bilinen ilk reçetesidir 3.
Bu tarifler, sosun lezzetini artırmak için farklı malzemeler ve yöntemler sunmaktadır.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: