Buradasın
En güzel ekmek üstü sos nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En güzel ekmek üstü soslar için birkaç farklı tarif önerisi:
- Peynirli ve Cevizli Sos: 300 gr yağlı beyaz peynir, 1 çay bardağı dövülmüş ceviz içi, 1 tutam maydanoz, 1 tatlı kaşığı çörek otu, 1 tatlı kaşığı kekik ve 2 çorba kaşığı zeytin yağını çatalla ezerek karıştırın 1. Kızarmış ekmek dilimlerine kalın bir tabaka halinde sürün.
- Pesto Sos: 1 demet fesleğen, 1 çay bardağı zeytinyağı, 2-3 diş sarımsak, 2-3 yemek kaşığı çam fıstığı, 50 gr eski kaşar peyniri veya parmesan peyniri ile havanda ezerek püre haline getirin 2. Ekmekleri kızartıp, damak tadınıza göre sosla servis yapın.
- Kaşarlı ve Maydanozlu Sos: 1 ekmek, 3 yumurta, 1/2 çay bardağı süt, yarım demet maydanoz, 100 gram rendelenmiş kaşar peyniri, tereyağı, karabiber, kuru nane, kekik ve tuz kullanarak hazırlayın 3. Ekmeği tereyağıyla sürüp, maydanozlu karışımı ve kaşar peynirini ekleyerek fırında pişirin.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: