• Buradasın

    En güzel buğlama nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    En güzel buğlama için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
    1. Balık Seçimi ve Hazırlığı: Temizlenmiş balığı, patates, havuç, pırasa, sarımsak ve soğanı halka şeklinde doğrayın 1.
    2. Tencereye Dizilim: Bir pilav tenceresinin en altına patates, üstüne balık ve geri kalan malzemeleri ekleyin 1.
    3. Sos ve Pişirme: Limon suyu, karabiber, tuz, defne yaprağı, zeytinyağı ve suyu ekleyip ocakta kaynatın 1. Kaynadıktan sonra kapağını kapatıp altını kısın ve 30 dakika daha pişirin 1.
    4. Servis: Sıcak bir şekilde servis tabağına alın 1.
    Alternatif olarak, tüm balıklar için geçerli olan genel bir buğulama tarifi şu şekildedir:
    1. Balıkları ayıklayıp iyice yıkayın ve yan yana bir kaba veya tepsiye yerleştirin 2.
    2. Üzerine zeytinyağı, su, tuz, kıyılmış maydanoz ve dereotu, limon dilimlerini ekleyin 2.
    3. Tepsinin üzerini kapatıp orta hararetli ateşte veya fırında 10-15 dakika pişirin 2.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Buğlama hangi yöreye ait?

    Buğulama, farklı yörelere ait çeşitli yemeklerde kullanılan bir pişirme yöntemidir. Türk mutfağında buğulama yöntemi fazla sık kullanılmaz, genellikle hamsi buğulama gibi bazı balık yemeklerinde kullanılır. Gaziantep yöresine ait bir pilav türü de buğulama olarak adlandırılır. Akdeniz Bölgesi'ne ait grida buğulama adlı bir yemek de bulunmaktadır.