Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Elma salyangozu üretimi için aşağıdaki adımlar izlenebilir:
- Akvaryum Hazırlığı: Elma salyangozu üretimi için en az 15 litre hacme sahip bir akvaryum gereklidir 2. Akvaryumun üstü, salyangozların kaçmasını önlemek için kapatılmalıdır 34.
- Su Koşulları: En uygun su sıcaklığı 24°C'dir ve 18-30°C arasında yaşayabilirler 2. Yumuşak sulardan sert sulara her türlü koşula uyum sağlayabilirler 2.
- Yemleme: Ekstra yem kullanmaya gerek yoktur; balıklara verilen yemler kullanılabilir 24. Arada bir kabak, karides, salatalık, bezelye ve ıspanak gibi sebzeler de verilebilir 24.
- Üreme: Erkek ve dişi salyangozlar bir arada olduğunda üreme gerçekleşir 23. Dişi salyangoz, yumurtalarını su yüzeyinin üstüne bırakır ve yumurtaların çıkması 2-4 hafta sürer 234.
- Yavru Bakımı: Yavrular, ebeveynleriyle aynı yiyecekleri tüketerek gelişir 3. Ayrı bir akvaryumda büyütülecekse, bebek salyangozlara günde bir-iki kez küçük miktarlarda balık yemi verilebilir 3.
Üretim sırasında su kalitesinin korunması ve aşırı üremenin önlenmesi için yumurtaların düzenli olarak toplanması önerilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: