• Buradasın

    Ekmek bitkisi nedir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A lush tropical tree with broad green leaves and pineapple-like fruits hanging from its branches, set against a vibrant jungle backdrop.
    Ekmek bitkisi, asıl adı ekmek ağacı (Artocarpus altilis) olan, Dutgiller (Moraceae) familyasına ait bir ağaç türüdür 12.
    Özellikleri:
    • Anavatanı: Hint Okyanusu'nun doğusu ve Büyük Okyanus'un batısındaki adalardır 12.
    • Yetiştiği bölgeler: Güneydoğu Asya, Pasifik Adaları, Hindistan, Malezya, Antiller ve Endonezya'da yaygındır 125.
    • Meyve: 10'dan fazla çeşitte, hafif oval ile top şekli arasında, nişastaca zengin meyvelere sahiptir 125.
    • Kullanım alanları: Meyvesi gıda olarak tüketilir, ayrıca gövdesinden ev veya kano, kabuğundan ise dokuma yapılabilir 25.
    Faydaları:
    • Kalp damar sistemini destekler 25.
    • Antioksidan ve lif açısından zengindir 25.
    • Kolesterolü dengeleyici etkisi vardır 25.
    • Bağışıklık sistemini güçlendirir 5.
    Türkiye'de Akdeniz Bölgesi'nde yetişmesi uygundur 25.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Ekmek hangi besin içerir?

    Ekmek, genellikle şu besinleri içerir: Karbonhidrat. Protein. Glüsitler. Lipitler. Madenî tuzlar. Ayrıca, kullanılan tahıl ve maya türüne göre ekmeğin besin içeriği değişebilir. Bazı ekmek türleri, sağlık açısından daha faydalı olabilir: Ekşi mayalı ekmek. Çavdar ekmeği. Karabuğday ekmeği. Beyaz ekmek gibi yüksek oranda işlenmiş ekmekler ise genellikle basit karbonhidrattan yapılır, sindirimi hızlı ve kolaydır.