Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Escherichia coli (E. coli) bakterisi en çok aşağıdaki besinlerde bulunur:
- Az pişmiş etler 15. Kıyma, hamburger ve yeterince pişirilmemiş etler E. coli içerebilir 5.
- Pastörize edilmemiş içecekler 15. Süt ve meyve suyu gibi pastörize edilmemiş içecekler, bakteri taşıyabilir 5.
- Yıkanmamış gıdalar 15. Çiğ meyve ve sebzeler ile az pişmiş etler, doğru şekilde yıkanmazsa risk oluşturur 5.
- Kirli su 15. Hayvan dışkısı ve insan dışkısı ile kirlenmiş su kaynakları, içme sularını tehlikeye atabilir 5.
- Gübreli bahçe ürünleri 5. Turp, yoğurt, yonca gibi ürünler, gübreli topraklardan E. coli riski taşır 5.
- Diğer yiyecekler 5. Kurutulmuş salam, fındık ve paketlenmiş kurabiye hamuru gibi yiyecekler de tehlike arz edebilir 5.
E. coli enfeksiyonundan korunmak için, bu besinlerin hijyenik koşullarda hazırlanması ve tüketilmesi önemlidir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: