Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
E459 (beta-siklodekstrin) aşağıdaki işlevlere sahiptir:
- Emülgatör 4. İçecek ve şekerleme gibi ürünlerdeki yağ ve su fazlarının karışmasını kolaylaştırarak homojen bir doku sağlar 4.
- Stabilizatör 34. Emülsiyonların tutarlılığını ve dokusunu korur, ayrılmayı önler ve ürün stabilitesini artırır 34.
- Taşıyıcı ajan 4. Tatlar, vitaminler ve diğer katkı maddelerini kapsülleyerek bozulmalarını korur ve salınımlarını kontrol eder 4.
Avrupa Gıda Güvenliği Otoritesi (EFSA), E459'un belirlenen sınırlar içinde kullanıldığında sağlık açısından tehlike oluşturmadığını değerlendirmiştir 4.
E459, doğal olarak gıdalarda bulunmaz, nişastanın enzimatik bozunması yoluyla sentetik olarak üretilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: