Buradasın
Düdüklu tencerede yemek yaparken püf noktaları nelerdir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Düdüklü tencerede yemek yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları şunlardır:
- Tencereyi tamamen doldurmayın: Tencerenin 1/3 oranını boş bırakmak, buharın sıkışmasını ve dışarı çıkmasını engeller 12.
- Düdüğü dik konuma getirin: Eski model düdüklü tencerelerde, kapağı kapattıktan sonra düdüğü dik konuma getirmek gerekir 13.
- Düdüğü bir dakika sonra indirin: Düdüklü tencereden ses çıkmaya başladığında, 1 dakika bekledikten sonra düdüğü indirin 12.
- Tencereyi ocaktan almayın: Ocağı kapattığınızda tencerenin içindeki basınç ve kaynama devam eder, bu nedenle düdük tamamen çıktığında tencereyi ocaktan alın 13.
- Kapağı hemen açmayın: İçindeki basıncın azalması için bir süre bekleyin, ardından kapağı daha kolay açabilirsiniz 13.
- Hava çıkışını temizleyin: Düdük bölümünü her kullanımdan sonra dikkatlice temizleyin 14.
- Her yemeğin pişme süresi farklıdır: Yemeğe göre zamanlayıcıyı ayarlayın ve pişirme süresine dikkat edin 13.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: