Dr. Oetker jöle kullanımı için genel adımlar şu şekildedir: 1. Hazırlık: 2,5 çay bardağı kaynamış suyu bir karıştırma kabına boşaltın. Üzerine jöle poşetinin tamamını ilave edin ve bir kaşık yardımıyla tamamı eriyinceye kadar karıştırın. 2. Tamamlama: Eridikten sonra 2,5 çay bardağı soğuk su ilave edin ve 10 saniye daha karıştırın. 3. Servis: Hazırladığınız jeli su ile çalkalanmış bir kalıba boşaltıp buzdolabında sertleşinceye kadar bekletin. Küçük küpler halinde kesip sütlü tatlılar, pasta, meyve salatalarının süslemesinde kullanabilirsiniz. Ayrıca, jölenin kullanım şekli ürünün çeşidine göre değişiklik gösterebilir. Örneğin, çilek aromalı jöle için paketin arkasında alternatif hazırlama tarifi de bulunmaktadır. Daha fazla bilgi için Dr. Oetker'in resmi web sitesi droetker.com.tr ziyaret edilebilir.