• Buradasın

    Dr Oetker jel 100 gr kaç bardak su ile hazırlanır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    100 gram Dr. Oetker jel için 2,5 çay bardağı kaynamış su ve 2,5 çay bardağı soğuk su gereklidir 124.
    Hazırlanışı:
    1. 2,5 çay bardağı kaynamış su içinde paketi eritin 12.
    2. Üzerine 2,5 çay bardağı soğuk su ekleyin ve karıştırın 12.
    3. Kalıp veya kaselere koyup oda sıcaklığına gelene kadar bekletin 12.
    4. Buzdolabında sertleşene kadar (2-4 saat) bekletin 12.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Dr. Oetker jöle nasıl kullanılır?

    Dr. Oetker jöle kullanımı için genel adımlar şu şekildedir: 1. Hazırlık: 2,5 çay bardağı kaynamış suyu bir karıştırma kabına boşaltın. Üzerine jöle poşetinin tamamını ilave edin ve bir kaşık yardımıyla tamamı eriyinceye kadar karıştırın. 2. Tamamlama: Eridikten sonra 2,5 çay bardağı soğuk su ilave edin ve 10 saniye daha karıştırın. 3. Servis: Hazırladığınız jeli su ile çalkalanmış bir kalıba boşaltıp buzdolabında sertleşinceye kadar bekletin. Küçük küpler halinde kesip sütlü tatlılar, pasta, meyve salatalarının süslemesinde kullanabilirsiniz. Ayrıca, jölenin kullanım şekli ürünün çeşidine göre değişiklik gösterebilir. Örneğin, çilek aromalı jöle için paketin arkasında alternatif hazırlama tarifi de bulunmaktadır. Daha fazla bilgi için Dr. Oetker'in resmi web sitesi droetker.com.tr ziyaret edilebilir.