Buradasın
Donmuş mısır nasıl pişirilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Donmuş mısır pişirmek için iki farklı yöntem kullanılabilir:
- Tencerede Pişirme: Donmuş mısırları bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyin 3. 10 dakika kadar pişirdiğiniz mısırları süzüp tekrar tencereye alın 3. Üzerine tereyağını ekleyip mısırların sıcağıyla eritin 3. Tuz ve dilediğiniz baharatları ekleyip mısırları kaselere bölüştürün 3.
- Düdüklü Tencerede Pişirme: Düdüklü tencereye 2 adet donmuş mısır ve 8 su bardağı soğuk su koyun 2. Düdüklü tencerenin kapağını kapatıp ocak ısısını orta ateşe ayarlayın 2. Düdüklüden buhar çıkmaya başlayınca; düdüklü tencerenin modeline göre, üzerindeki ağırlığı takın veya mandalı indirin 2. İlk düdük sesinden sonra saati kontrol edin ve 35 dakika bitiminde ocağı söndürün 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: