• Buradasın

    Bardak mısırı nasıl yumuşak olur?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Bardakta mısırın yumuşak olması için, mısırların süt mısırı olması ve haşlama işleminin doğru yapılması gerekmektedir 13.
    Haşlama işlemi için öneriler:
    • Mısırları haşlamadan önce suyun kaynar olması, mısırların daha yumuşak olmasını sağlar 3.
    • Mısırlar, sert kalmaması için yarım saat kadar kaynatılmalıdır 1.
    • Haşlama işleminden sonra mısırların suyu iyice süzülmelidir 5.
    Bu adımlarla hazırlanan bardakta mısır, dışarıda yenilen yumuşak mısırlarla benzer bir dokuya sahip olacaktır 3.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Bardakta mısırın içine ne konur?

    Bardakta mısırın içine şu malzemeler eklenebilir: Baharatlar. Peynir. Ketçap ve mayonez. Malzemeler, kişisel tercihlere göre çeşitlendirilebilir.

    Evde bardakta mısır nasıl yapılır?

    Evde bardakta mısır yapmak için gerekli malzemeler: 1 konserve mısır veya bütün mısır alıp tanelemek; tereyağı; su; kimyon, karabiber, pul biber (isteğe bağlı farklı baharatlar); ketçap; mayonez; tuz. Yapılışı: 1. Mısırları bir tencereye koyun, üzerini kapatacak kadar su ekleyin ve yarım saat kadar kaynatın. 2. Kaynayan mısırları süzün ve bir tabağa alın. 3. Bir-bir buçuk yemek kaşığı tereyağı ve bir çay kaşığı tuzu mısırların üzerine koyun, yağ eriyene kadar karıştırın. 4. Servis yapacağınız bardaklara alıp ketçap ve mayonezi üzerine dökün, birer çay kaşığı baharatları serpin. Alternatif tarif: 2 haşlanmış süt mısır; 1 tepeleme yemek kaşığı tereyağı; yarım çay kaşığı sarımsak tozu; bir çay kaşığı pul biber; yarım çay kaşığı tuz; bir yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri veya parmesan peyniri rendesi. Yapılışı: 1. Mısırları koçandan ayıklayın. 2. Tencereye tereyağını alın ve eritin. 3. İçerisine mısırı ekleyin. 4. Baharatlarını ve tuzunu koyup karıştırın. 5. Son olarak peyniri ekleyin, peynir eriyene kadar karıştırın. 6. Bardağa alarak servis edin.