Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ancak, dondurulmuş besinlerin kalitesi dondurma işleminde olduğu kadar çözündürme işlemiyle de yakından ilişkilidir 2. Çözdürme işlemi doğru şekilde uygulanmazsa fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik açıdan olumsuz durumlar meydana gelebilir 2.
Dondurulmuş meyveleri çözdürmeden önce, dondurucudan çıkarıp birkaç saat veya gece boyunca buzdolabında bekletmek, kademeli olarak çözülmesini sağlar 3. Bu yöntem, sıcaklıkta tekdüzelik sağladığı için faydalıdır 3. Böylece, sıcaklıklar serin kaldığı için bakteri üreme olasılığı en aza indirilirken meyvelerin kalitesi korunur 3.
Çözdürülmüş tüm gıda ürünleri kısa bir süre içinde ve oda sıcaklığındaysa iki saatten uzun olmamak üzere yenmelidir, aksi takdirde bozulabilir 3.
En doğru bilgi için bir uzmana danışılması önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: