Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Domatesli kekin püf noktaları, kullanılan tarife göre değişiklik gösterebilir. Ancak, genel kek yapım püf noktaları şu şekildedir:
- Malzemelerin oda sıcaklığında olması 345. Yumurta, süt, yağ gibi malzemelerin sıcaklıkları karışıma girmeden önce birbirine yakın değerlerde olmalıdır 34.
- Kuru malzemelerin elekten geçirilmesi 34. Un ve kakao gibi malzemeler elekten geçirilerek homojen bir karışım elde edilmelidir 34.
- Çırpma işleminin sabırla yapılması 4. Yağ, yumurta ve şekerin yeterince çırpılması, kekin kabarıklığı için önemlidir 4.
- Karıştırma süresinin doğru ayarlanması 4. Mikser yerine çırpma teli veya spatula kullanılmalıdır 4.
- Kek kalıbının fazla doldurulmaması 4. Kekin kabarma payı göz önünde bulundurulmalıdır 4.
- Fırının önceden ısıtılması 35. Kek hamuru hazırlandıktan sonra bekletilmeden fırına verilmelidir 35.
- Fırın kapağının açılmaması 35. Kek pişerken fırının kapağı açılmamalıdır 35.
- Kekin soğumasının beklenmesi 3. Kek fırından çıkarıldıktan sonra kalıptan hemen çıkarılmamalı, biraz soğuması için kalıpta bekletilmelidir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: