Buradasın
Domalan'ın en lezzetli hali nasıl pişirilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Domalan'ın en lezzetli hali şu şekilde pişirilebilir:
Malzemeler:
- 1 kg domalan mantarı 2
- Yarım kg yağsız dana eti 2
- 5 adet yeşil sivri biber 2
- 1 adet orta boy kuru soğan 2
- 2 adet orta boy domates 2
- 1 yemek kaşığı domates salçası 2
- 1 çay kaşığı karabiber 2
- 1 çay kaşığı tuz 2
- 1 su bardağı su 2
- 100 gr tereyağı 2
Hazırlanışı:
- Domalanları bol suda iyice yıkayıp temizleyin ve kuşbaşı olarak doğrayın 24.
- Dana etini de kuşbaşı olarak doğrayın 2.
- Kuru soğan, yeşil biber ve kabuğu soyulmuş domatesleri de kuşbaşı olarak doğrayıp tereyağını tencerede eritirken et ilave edin, hafif pembeleşince soğan ve yeşil biberi de ekleyerek 5 dakika çevirin 2.
- Sonra domalan ve domatesleri de ilave edin, salça, karabiber, tuz koyarak karıştırın 2.
- 1 bardak su ilave edip 45 dakika pişmeye bırakın 2.
- Sıcak olarak servis yapın 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: