Buradasın
Domalan'ın en lezzetli hali nasıl pişirilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Domalan'ın en lezzetli hali, genellikle kavurma veya soteleme yöntemleriyle pişirilir 4. İşte basit bir domalan kavurma tarifi:
Malzemeler:
Hazırlanışı:
- Domalanlar suyunu bırakıp çekinceye kadar kavrulur 2.
- Suyu bitince tereyağı, kekik ve tuz ilave edilip kavurmaya devam edilir 2.
Domalan, ayrıca etli sebze yemeği olarak da pişirilebilir 1. Bunun için kıyma, soğan, biber, domates, salça, tereyağı ve baharatlar kullanılır 1. Domalan, kuşbaşı doğrandıktan sonra diğer malzemelerle birlikte kısık ateşte suyunu salıp çekene kadar pişirilir 1.
Domalan yemeği, genellikle pilav, cacık veya salata ile servis edilir 1.
Domalan mantarı pişirilirken, mantarın çok fazla pişirilmemesi gerekir; aksi halde kararabilir ve lezzeti azalabilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: