Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
"Doldonun faydaları" sorgusuna yanıt bulunamadı. Ancak, dondurmanın bazı faydaları şunlardır:
- Kalsiyum ve diğer besin öğeleri: Dondurma, kalsiyum, D vitamini ve protein gibi temel besin kaynaklarını içerir 125.
- Enerji desteği: Karbonhidrat, yağ ve şeker açısından zengin olduğu için hızlı bir enerji kaynağıdır 25.
- Boğaz ağrısına iyi gelmesi: Dondurmanın soğukluğu, iltihaplanmış boğaz dokusunu uyuşturarak ağrıyı hafifletebilir 2.
- Stres ve kaygıyı azaltma: Triptofan içeriği sayesinde serotonin salınımını destekleyerek ruh halini iyileştirir 12.
- Hafif ara öğün: Düşük şeker ve yağ içeren dondurmalar, tatlı isteği olduğunda sağlıklı bir alternatif olabilir 15.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: