Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Dondurmanın faydaları şunlardır:
- Protein ve Mineral Kaynağı: Dondurma, süt, salep ve krema gibi protein kaynakları içerir ve kalsiyum, fosfor, magnezyum gibi mineraller açısından zengindir 12.
- Vitamin İçeriği: A, B grubu vitaminleri ve D, E ile K vitaminlerini içerir 23.
- Enerji Verici: Karbonhidrat içeriği sayesinde enerji sağlar ve günlük beslenmeye destek olur 23.
- Kemik ve Diş Sağlığı: Kalsiyum ihtiyacı için destek sağlar, ancak süt tozu içermeyen ve paketli dondurmaların tercih edilmesi önerilir 2.
- Mutluluk Verici Etki: Beyindeki haz merkezini uyararak keyifli ve mutlu hissetmeyi sağlar 23.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: