Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Diyetisyenlere göre bakliyat tüketimi şu şekilde olmalıdır:
- Filizlendirilmiş Bakliyat: Bakliyatlar, 24 saat suda bekletilip filizlendirildikten sonra düdüklü tencerede pişirilmelidir 12. Bu yöntem, midenin sindirimini rahatlatır 1.
- Yanında Yoğurt Tüketimi: Pişmiş bakliyatın yanında tercihen 200 gr yoğurt tüketimi önerilir 1.
- Mevsimine Uygun Salata: Bakliyat menülerinin yanına bol miktarda mevsime özgü salata eklenebilir 12.
- Ara Öğünlerde Tüketim: Ara öğünlerde 15-20 adet fındık, fıstık, badem, kaju gibi besinler ve 1 porsiyon meyve ile birlikte tüketilebilir 12.
- Haftada Üç Kez Tüketim: Bakliyat, haftada en az üç kez diyetin bir parçası olmalıdır 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: