Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Diyarbakır ciğerinin özellikleri şunlardır:
- Taze Ciğer Kullanımı: Diyarbakır ciğerinde en önemli özellik, ciğerin taze olmasıdır 2.
- Marine Edilmemesi: Ciğer, herhangi bir sosla marine edilmeden, sadece tuz ve toz kırmızı biberle pişirilir 2.
- Kuyruk Yağı Kullanımı: Ciğerin yumuşak ve lezzetli olması için kuyruk yağı kullanılır ve bu yağ, ciğerin her yerine değecek şekilde ciğere vurulur 23.
- İri Doğrama: Diyarbakır ciğerinde ciğerler dört şiş olacak şekilde iri doğranır 14.
- Coğrafi Tescil: Diyarbakır ciğeri, 31 Mayıs 2022 tarihinde Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmiştir 34.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: