Dalgona tatlısı yapmak için gerekli malzemeler: 2 yemek kaşığı toz şeker; bir tutam karbonat. Yapılışı: 1. Şekeri ufak bir cezveye ekleyin ve orta ateşteki ocağın üzerine alın. 2. Hiç karıştırmadan, yavaş yavaş şekerin erimesini bekleyin. 3. Şeker eriyip rengi karamele döndüğünde içine karbonatı ekleyin ve küçük bir kaşıkla 5-10 saniye hızlı hızlı karıştırın. 4. Şekeri hiç bekletmeden hemen bir yağlı kağıdın üzerine dökün. 5. Altı düz ve kalın bir kaseyle üzerine hafifçe bastırın ve 5 saniye kadar üzerinde bekletin. 6. Kaseyi kaldırın ve dilerseniz bir kurabiye kesici ile şekil verin. Püf noktaları: Kabartma tozunu fazla kaçırmamak gerekir, aksi takdirde şeker çok kabarır ve dağılır. Şekerin yanmaması için orta ateşte erimesini beklerken ısıyı kontrol etmeye özen gösterilmelidir. Şeker çok hızlı katılaştığından, eritildiği kapta bekletmeden dökülmelidir.