Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çine köftesi yapmak için gerekli malzemeler:
- 500 gr dana/koyun karışık iyi çekilmiş kıyma 12;
- 1 adet orta boy soğan 12;
- 1 çay kaşığı karbonat 12;
- 1 çay bardağı su 12;
- 3 dilim ekmek içi 12.
Hazırlanışı:
- Kıymayı bir kaseye alıp karbonatı da ekleyin ve iyice yoğurun 12.
- Eğer hemen pişirmeyecekseniz, Çine köftesi için yoğurduğunuz kıymayı bir gece buzdolabında bekletin 12.
- Yoğurduğunuz kıymaya tuz ve rendeleyip suyunu sıktığınız soğanı ekleyin ve tekrar yoğurun 12.
- Bir kenarda suya ısladığınız ekmek içini iyice sıkıp Çine köftesi harcına ekleyin ve iyice yoğurun 12.
- Çine köftesi harcını buzdolabına kaldırıp 2 saat kadar dinlendirdikten sonra, elinizi ara sıra suya ıslayarak hazırladığınız harca yassı köfte şekilleri verin 12.
- Çine köftesinden tam lezzet alabilmek için mangalda pişirmenizi öneririz, ancak imkan yoksa az yağda kızartabilir ya da ızgara yapabilirsiniz 12.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: