Buradasın
Çim çim karides nasıl pişirilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çim çim karides pişirmek için aşağıdaki adımlar izlenebilir:
- Hazırlık:
- Karidesleri sudan geçirin ve kafasının altındaki kabukları çıkarın 3.
- Orta kısımda bulunan ve iplik şeklinde uzanan kısımları kürdan yardımıyla temizleyin 3.
- Temizlediğiniz karidesleri tekrar sudan geçirin ve kağıt havluyla kurulayın 3.
- Sarımsak ve maydonozu ince ince kıyın 3.
- İsteğe göre kırmızı biberleri dilimleyin 3.
- Pişirme:
- Servis:
- Sıcak bir şekilde servis edin 3.
Karides pişirirken, uzun süre pişirmemeye özen gösterilmelidir; aksi takdirde karides suyunu kaybeder ve lastik gibi bir kıvam alır 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: