Buradasın
Çim çim karides nasıl pişirilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çim çim karides pişirmek için birkaç farklı yöntem bulunmaktadır:
- Tavada Pişirme: 2 yemek kaşığı tereyağını tavada eritin, 2-3 diş sarımsağı ekleyip kavurun 23. Oda sıcaklığında çözdürülmüş karidesleri ilave edip her iki tarafını 2-3 dakika soteleyin 2. Tuz, karabiber ve kırmızı toz biber ekleyerek servis yapın 2.
- Haşlama: Kaynamakta olan suya donuk karidesleri koyun, çözüldükten sonra 1-1,5 dakika pişirip hızlıca süzün 2. Üzerine zeytinyağı, limon ve kıyılmış maydanoz ekleyerek servis yapabilirsiniz 2.
- Fırında Pişirme: Karidesleri çözdürün 2. 2 kaşık tereyağını eriterek, üzerine 1-2 ince doğranmış sarımsak ve 2-3 adet ince doğranmış biberi ilave ederek soteleyin 2. 2 adet küp şeklinde doğranmış domates, tuz, karabiber ve pul biber ekleyip 2-3 dakika daha pişirin 2. Bu karışımın üzerine çözülmüş karidesleri ilave ederek 5 dakika soteleyin 2. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serperek 180-200°C'de üstü kızarana kadar pişirin 2.
- Air Fryer'da Pişirme: Pişirme kağıdında 185°C'de 5.5 dakika pişirin, ardından karışımı karıştırıp 5.5 dakika daha pişirin 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: