Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çilekte kızarmayı hızlandırmak için olgunlaşma sürecini destekleyen koşullar sağlamak gerekmektedir. İşte bazı öneriler:
- Sıcaklık ve Işık: Çilekler, sıcak ve güneşli ortamlarda daha hızlı olgunlaşır 5.
- Beslenme: Potasyum gibi bazı besinlerin eksikliği, meyvelerin küçük kalmasına ve erken kızarmasına neden olabilir 5. Bu nedenle dengeli bir gübre kullanımı önemlidir.
- Tozlanma: Bitkilerin hafif darbelerle sarsılması, tozlanmayı artırarak döllenmeyi teşvik eder ve kızarma sürecini hızlandırır 5.
Evde çilek kızartmak için ise kızartma tarifi şu şekildedir:
Malzemeler:
- 1 yumurta
- 75 g un
- Yarım tatlı kaşığı tarçın
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay bardağı maden suyu
- 500 g küçük, sert çilek
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı vanilyalı şeker
- Kızartma yağı
- Pudra şekeri 1
Hazırlanışı:
- Yumurta sarısını akından ayırın ve diğer malzemelerle karıştırarak kabarmaya bırakın 1.
- Çilekleri yıkayıp kurutun ve şekerle vanilyayı karıştırarak elde ettiğiniz karışıma çevirin 1.
- Yumurta aklarını kar haline gelene dek çırpın ve hamura karıştırın 1.
- Çilekleri hamura batırıp 8-10 adet halinde 2-3 dakika kızartın 1.
- Kızarttıktan sonra çilekleri kağıt üstünde süzülmeye bırakın ve üzerine pudra şekeri serpin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: