Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çikolatanın bağırsakları çalıştırmasının sebebi, ana maddesi olan kakaonun lifli bir gıda olmasıdır 1.
Çikolatanın bağırsakları çalıştırma özelliklerinden bazıları şu şekildedir:
- Flavonoid maddesi 1. Kakaonun içerisinde bulunan flavonoid maddesi, beyne normalden daha fazla oksijen gitmesini sağlayarak bağırsakların çalışmasına yardımcı olur 1.
- Bağırsak mikrobiyotası 23. Bitter çikolata, flavonoidler sayesinde bağırsaklarda yararlı bakteriler olarak bilinen Lactobacillus ve Bifidobacterium gibi bakterilerin sayılarının artmasına katkı sağlar 23.
Ancak, çikolatanın fazla tüketilmesi obezite, diyabet ve diğer sağlık sorunlarına yol açabilir 3.
Herhangi bir sağlık sorunu için bir uzmana danışılması önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: