Havuç buzlukta şu şekilde saklanabilir: 1. Hazırlık: - Havuçlar yıkanır, soyulur ve istenilen şekilde doğranır (rendelenmiş, halka halka veya küp şeklinde). - Havuçlar iyice kurutulur. 2. Poşetleme: - Doğranmış havuçlar buzdolabı poşetlerine konulur. - Poşetler düzeltilerek havuçların yayılması sağlanır. - Poşetlerin içindeki hava tamamen alınır, bu işlem bir pipet yardımıyla da yapılabilir. - Poşetlerin ağzı sıkıca bağlanır. 3. Saklama: - Hazırlanan havuçlar buzluğa yerleştirilir. Bu yöntemle havuçlar buzlukta 12 aya kadar muhafaza edilebilir. Not: Havuçların lastik gibi yumuşak bir kıvama gelmesi veya üzerinde siyah benekler oluşması bozulduğuna işaret eder.