Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çiftliklerde çiğ domateslerin yıkanmasının birkaç nedeni vardır:
- Pestisit ve bakteri kalıntılarını arındırmak 2. Domatesler, hasattan sonra pestisit ve bakteriler içerebilir; doğru yıkama, bu zararlı maddelerin temizlenmesini sağlar 2.
- Tüketime uygun hale getirmek. Yüzeysel toz ve kirlerden arındırmak, domateslerin temiz ve tüketime uygun görünmesini sağlar 2.
Domateslerin yıkanması sırasında dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır:
- Ellerin temizlenmesi 2. Domateslere dokunmadan önce ellerin temiz olduğundan emin olunmalıdır 2.
- Durulama. Domatesler, soğuk ve akan suyun altında nazikçe ovularak durulanmalıdır 2.
- Karbonatlı su ile derinlemesine temizlik. Pestisit kalıntılarını daha etkili bir şekilde temizlemek için soğuk suya bir yemek kaşığı karbonat ekleyip domatesleri 15 dakika bu karışımda bekletmek önerilir 2.
- Son durulama. Karbonatlı sudan çıkarılan domatesler, temiz su altında tekrar durulanarak tüketime hazır hale getirilmelidir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: