Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Bu tencereler, paslanmaz çelikten yapıldığı için kimyasal madde içermez ve yiyeceklerle temas ettiğinde herhangi bir reaksiyon oluşturmaz 234. Ayrıca, çift tabanlı çelik tencereler, mineral maddelerin gıdalarda korunmasını sağlama konusunda diğer bazı tencere türlerine göre daha etkilidir 1.
Ancak, çelik tencerelerde yemek pişirirken yüzeyinin metal bir ürünle sertçe ovulmamasına ve çizilmemesine dikkat edilmelidir 5. Çünkü çizilen tencerelerde kaplamanın parçalanması ve yemeğe karışması riski vardır 4.
En sağlıklı tencere seçimi, kullanılan malzemenin yanı sıra tencerenin iyi yapılmış olmasına da bağlıdır 2. Kötü yapılmış tencere ve tavalar da yemeğinize zararlı kimyasallar bulaştırabilir 2.
Sağlıklı pişirme gereçleri konusunda bir uzmana danışılması önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: