Chili soslu tavuk yapmak için gerekli malzemeler: 500 gr tavuk but eti; 1 bardaktan bir parmak fazla su; 2 çorba kaşığı şeker; 2 çorba kaşığı ketçap; 1 çay kaşığı pekmez; 1 diş sarımsak; 2 çorba kaşığı sirke; 1 çay kaşığı tuz; 1 tatlı kaşığı nişasta; 1 tatlı kaşığı su. Yapılışı: 1. Tavukları küp halinde kesip yoğurt, salça ve zeytinyağıyla marine edin ve en az 2 saat buzdolabında bekletin. 2. Sos için, su ve şekeri tencerede karıştırıp şeker eriyince sarımsağı ekleyin. 3. Makarnayı haşlayıp süzün. 4. Tavayı yüksek ateşte ısıtıp az sıvı yağ ekleyin ve tavukları narlanana kadar pişirin. 5. Narlanan tavuklara sosu döküp 2-3 dakika daha soteleyin. 6. Salatayı hazırlayıp soslayın. 7. Tabağa sırasıyla salata, makarna ve tavuk koyarak servis edin. Alternatif olarak, sweet chili soslu tavuk yapmak için: 500 gr kemiksiz but, 1 soğan, 1 kırmızı biber, 1 yeşil biber, 1 diş sarımsak, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı kırmızı toz biber, 1 çay kaşığı kimyon ve 100 ml sweet chili sos gereklidir. Tavada tavuk etini soteleyip sarımsak, jülyen doğranmış soğan, kırmızı ve yeşil biberi ilave edin. 10 dakika soteleme işleminden sonra baharatları ve sweet chili sosu ekleyip 5 dakika daha pişirin.