Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Chapli kebabı yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 kg kıyma 4;
- 1 büyük soğan, ince doğranmış 4;
- 1 yemek kaşığı kıyılmış sarımsak 4;
- 1 yemek kaşığı kıyılmış zencefil 4;
- 3-4 yeşil acı biber, ince doğranmış 4;
- bir demet taze kıyılmış kişniş/kişniş yaprağı 4;
- 1,5 çay kaşığı tuz (bir kebabı kızarttıktan sonra ayarlamak daha iyidir) 4;
- 1/2 çay kaşığı zerdeçal tozu 4;
- 1,5 çay kaşığı kırmızı biber tozu 4;
- 1,5 çay kaşığı kişniş tozu 4;
- 1 çay kaşığı kimyon tozu 4;
- 1 çay kaşığı garam masala tozu 4;
- 1,5 çay kaşığı ezilmiş bütün kişniş tohumları 4;
- 1 çay kaşığı ezilmiş kırmızı biber pulları 4;
- 1/2 çay kaşığı hindistan cevizi 4;
- 2 yemek kaşığı domates ketçabı 4;
- 1 adet çırpılmış yumurta 4;
- kızartmak için sıvı yağ 4.
Hazırlanışı:
- Kıymayı büyük bir karıştırma kabına alın 4.
- Tüm malzemeleri (çırpılmış yumurta ve yağ hariç) kıymaya ekleyin ve iyice karıştırın 4.
- Karışımı oda sıcaklığında 30-40 dakika veya buzdolabında daha yoğun bir lezzet için gece boyunca bekletin 4.
- Çırpılmış yumurtayı ekleyin ve iyice karıştırın 4.
- Karışımdan eşit büyüklükte toplar yapın ve ellerinizle düzleştirin 4.
- Topları parşömen kağıdına yerleştirin 4.
- Tavada yağı ısıtın, bir dakika kadar bekledikten sonra kebapları ekleyin 4.
- Orta-yüksek ateşte her iki tarafı 2-3 dakika kızartın 4.
- Kebapları fazla yağı emmesi için mutfak havlusunun üzerine alın 4.
- Sıcak olarak pilav, naan ekmeği veya tercih ettiğiniz soslarla servis edin 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: