• Buradasın

    Chapli kebab nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Chapli kebabı yapmak için gerekli malzemeler:
    • 1 kg kıyma 4;
    • 1 büyük soğan, ince doğranmış 4;
    • 1 yemek kaşığı kıyılmış sarımsak 4;
    • 1 yemek kaşığı kıyılmış zencefil 4;
    • 3-4 yeşil acı biber, ince doğranmış 4;
    • bir demet taze kıyılmış kişniş/kişniş yaprağı 4;
    • 1,5 çay kaşığı tuz (bir kebabı kızarttıktan sonra ayarlamak daha iyidir) 4;
    • 1/2 çay kaşığı zerdeçal tozu 4;
    • 1,5 çay kaşığı kırmızı biber tozu 4;
    • 1,5 çay kaşığı kişniş tozu 4;
    • 1 çay kaşığı kimyon tozu 4;
    • 1 çay kaşığı garam masala tozu 4;
    • 1,5 çay kaşığı ezilmiş bütün kişniş tohumları 4;
    • 1 çay kaşığı ezilmiş kırmızı biber pulları 4;
    • 1/2 çay kaşığı hindistan cevizi 4;
    • 2 yemek kaşığı domates ketçabı 4;
    • 1 adet çırpılmış yumurta 4;
    • kızartmak için sıvı yağ 4.
    Hazırlanışı:
    1. Kıymayı büyük bir karıştırma kabına alın 4.
    2. Tüm malzemeleri (çırpılmış yumurta ve yağ hariç) kıymaya ekleyin ve iyice karıştırın 4.
    3. Karışımı oda sıcaklığında 30-40 dakika veya buzdolabında daha yoğun bir lezzet için gece boyunca bekletin 4.
    4. Çırpılmış yumurtayı ekleyin ve iyice karıştırın 4.
    5. Karışımdan eşit büyüklükte toplar yapın ve ellerinizle düzleştirin 4.
    6. Topları parşömen kağıdına yerleştirin 4.
    7. Tavada yağı ısıtın, bir dakika kadar bekledikten sonra kebapları ekleyin 4.
    8. Orta-yüksek ateşte her iki tarafı 2-3 dakika kızartın 4.
    9. Kebapları fazla yağı emmesi için mutfak havlusunun üzerine alın 4.
    10. Sıcak olarak pilav, naan ekmeği veya tercih ettiğiniz soslarla servis edin 4.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: