Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Chahohbili sosu yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- 1/2 demet maydanoz 1
- 1/2 demet kişniş 1
- 4 dal taze kekik 1
- 3 diş sarımsak 1
- 1 çay bardağı sirke (arzuya göre) 1
- 1,5 çay bardağı zeytinyağı 1
- 1 çay kaşığı tuz 1
Yapılışı:
- Maydanoz, kişniş, kekik yaprakları ve sarımsakları olabildiğince ufak kıyın ve derin bir kaseye alın 1.
- Kaseye sirke, zeytinyağı ve tuzu koyup tüm malzemeyi karıştırın 1.
- Sosu oda sıcaklığında servis edin 1.
Alternatif olarak, tavuklu chahohbili tarifi için şu malzemeler kullanılabilir:
- 1 kg tavuk eti 2
- 3-4 adet soğan 2
- 1-2 adet tatlı biber 2
- 1/2 adet acı biber 2
- 1/2 çay kaşığı karabiber (taze çekilmiş) 2
- 3-4 diş sarımsak 2
- 1 çay kaşığı khmeli-suneli 2
- 500 g domates 2
- 1 çay kaşığı şeker 2
Hazırlanışı:
- Bitkisel yağsız, dökme demir tavayı iyice ısıtın 2.
- Tavuk parçalarını ekleyip kızarıncaya kadar kızartın 2.
- İnce doğranmış soğanı ekleyip şeffaf ve yumuşak olana kadar etle birlikte kavurun 2.
- Doğranmış tatlı biber, ince doğranmış acı biber, karabiber, khmeli-suneli ve 2-3 dakika daha karışımı kavurun 2.
- Blender'da veya et öğütücüde ezilmiş domates ve şeker ekleyin (domates suyu da kullanabilirsiniz) 2.
- Tüm bu karışımı kısık ateşte kapağı kapalı olarak iyice ısının (10 dakika) 2.
- Ardından tada göre yemeği tuzlayın, doğranmış sarımsak, doğranmış yeşillik, bir parça tereyağı ekleyin ve 2-3 dakika sonra ocaktan alın 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: