Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Chahohbili sosu yapmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
- Soğanları hazırlayın: Soğanları yarım ay şeklinde doğrayın 1.
- Tencerede yağda kavurun: Geniş bir tencerede yağı ısıtıp soğanları yumuşayana kadar kavurun 1.
- Tavuk etini ekleyin: Doğranmış tavuk etlerini ekleyip suyunu salıp çekene kadar pişirin ve hafifçe kızartın 1.
- Domates ve salçayı ekleyin: Rendelenmiş domates ve salçayı tencereye ekleyin, 3-4 dakika karıştırarak pişirin 1.
- Baharatları ekleyin: Sarımsak, tuz, karabiber, kırmızı toz biber ve kişnişi ekleyin 1.
- Pişirme: Yarım çay bardağı suyu ilave edin, tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte yaklaşık 35-40 dakika, tavuklar tamamen yumuşayana kadar pişirin 1.
İsteğe bağlı olarak: Doğranmış maydanoz veya taze kişniş serpebilirsiniz 1.
Not: Tavuklar kemikli olursa daha yoğun bir lezzet elde edilir 1. Domateslerin mevsimlik ve sulu olmasına özen gösterilmelidir 1.
Chahohbili sosu, genellikle bitkisel yağ kullanılmadan yapılır 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: