Chahohbili sosu yapmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz: 1. Soğanları hazırlayın: Soğanları yarım ay şeklinde doğrayın. 2. Tencerede yağda kavurun: Geniş bir tencerede yağı ısıtıp soğanları yumuşayana kadar kavurun. 3. Tavuk etini ekleyin: Doğranmış tavuk etlerini ekleyip suyunu salıp çekene kadar pişirin ve hafifçe kızartın. 4. Domates ve salçayı ekleyin: Rendelenmiş domates ve salçayı tencereye ekleyin, 3-4 dakika karıştırarak pişirin. 5. Baharatları ekleyin: Sarımsak, tuz, karabiber, kırmızı toz biber ve kişnişi ekleyin. 6. Pişirme: Yarım çay bardağı suyu ilave edin, tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte yaklaşık 35-40 dakika, tavuklar tamamen yumuşayana kadar pişirin. İsteğe bağlı olarak: Doğranmış maydanoz veya taze kişniş serpebilirsiniz. Not: Tavuklar kemikli olursa daha yoğun bir lezzet elde edilir. Chahohbili sosu, genellikle bitkisel yağ kullanılmadan yapılır.