• Buradasın

    Çahohbili hangi yöreye ait?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Çahohbili, Gürcistan mutfağına ait geleneksel bir yemektir 123.

    Konuyla ilgili materyaller

    Chahohbili sosu nasıl yapılır?

    Chahohbili sosu yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır: Malzemeler: - 1/2 demet maydanoz - 1/2 demet kişniş - 4 dal taze kekik - 3 diş sarımsak - 1 çay bardağı sirke (arzuya göre) - 1,5 çay bardağı zeytinyağı - 1 çay kaşığı tuz Yapılışı: 1. Maydanoz, kişniş, kekik yaprakları ve sarımsakları olabildiğince ufak kıyın ve derin bir kaseye alın. 2. Kaseye sirke, zeytinyağı ve tuzu koyup tüm malzemeyi karıştırın. 3. Sosu oda sıcaklığında servis edin. Alternatif olarak, tavuklu chahohbili tarifi için şu malzemeler kullanılabilir: - 1 kg tavuk eti - 3-4 adet soğan - 1-2 adet tatlı biber - 1/2 adet acı biber - 1/2 çay kaşığı karabiber (taze çekilmiş) - 3-4 diş sarımsak - 1 çay kaşığı khmeli-suneli - 500 g domates - 1 çay kaşığı şeker Hazırlanışı: 1. Bitkisel yağsız, dökme demir tavayı iyice ısıtın. 2. Tavuk parçalarını ekleyip kızarıncaya kadar kızartın. 3. İnce doğranmış soğanı ekleyip şeffaf ve yumuşak olana kadar etle birlikte kavurun. 4. Doğranmış tatlı biber, ince doğranmış acı biber, karabiber, khmeli-suneli ve 2-3 dakika daha karışımı kavurun. 5. Blender'da veya et öğütücüde ezilmiş domates ve şeker ekleyin (domates suyu da kullanabilirsiniz). 6. Tüm bu karışımı kısık ateşte kapağı kapalı olarak iyice ısının (10 dakika). 7. Ardından tada göre yemeği tuzlayın, doğranmış sarımsak, doğranmış yeşillik, bir parça tereyağı ekleyin ve 2-3 dakika sonra ocaktan alın.