Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çedar soslu makarna yapmak için gerekli malzemeler:
- 300 gr kıyma 1;
- 1 adet kuru soğan 1;
- 1 dilim ekmek içi (galeta unu) 1;
- 1 adet yumurta 1;
- 1 tatlı kaşığı kekik 1;
- 1 tatlı kaşığı tuz 1;
- 1 çay kaşığı karabiber 1;
- Haşlanmış makarna (1/4 paket) 1;
- 1 çorba kaşığı tereyağı 1;
- 1 çorba kaşığı un 1;
- 1,5 su bardağı süt 1;
- Karabiber, muskat, çedar peyniri 1.
Yapılışı:
- Kıyma, rendelenmiş kuru soğan, yumurta, ekmek içi, kekik, tuz, karabiber ile köfte hamuru yoğurun 1.
- Çanak şekli verdiğiniz köfteleri 180 derece fırında yaklaşık 10 dakika pişirin 1.
- Makarnaları haşlayın 2.
- Bir tencerede tereyağını eritip unu ekleyin 1. Un kokusu çıkana kadar kavurun 1.
- Yavaş yavaş sütü ilave ederek beşamel sos hazırlayın 1.
- Sosun içine iki dilim doğranmış çedar peyniri, karabiber ve muskat rendesi ekleyip karıştırın 1.
- Haşlanan makarnaları sosa aktarın ve karıştırın 1.
- Fırından alınan köfte çanaklarına makarnaları paylaştırın 1.
- Üzerine çedar peyniri koyup 180 derece fırında peynir eriyene kadar tutun 1.
- Sıcak servis edin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: