Beyaz ve yeşil çay arasındaki temel farklar şunlardır: İşleme: Beyaz çay, çay bitkisinin tomurcukları ve genç yapraklarının az işlem görerek soldurulması, fırınlanması ve kurutulmasıyla elde edilir. Oksidasyon: Beyaz çay düşük oksidasyon seviyelerine sahipken, yeşil çay daha yüksek oksidasyon seviyelerine sahiptir. Antioksidan: Beyaz çay, yeşil çaya göre daha yüksek antioksidan içerir. Kafein: Beyaz çay, yeşil çaya göre daha az kafein içerir. Renk: Yeşil çay, oksidasyon işlemi görmediği için demlendiğinde yeşil renkte kalırken, beyaz çayın rengi soldurma aşamasında ortaya çıkar. Her iki çay da antioksidan bakımından güçlü olsa da, yapılan araştırmalar çoğunlukla yeşil çayın daha yüksek antioksidan kapasitesine sahip olduğunu göstermektedir.