Caramel popcorn yapımı için gerekli malzemeler: 5 quart popped popcorn; 1 cup tereyağı; 2 cups kahverengi şeker; 1/2 cup mısır şurubu; 1 teaspoon tuz; 1 teaspoon vanilya özü; 1/2 teaspoon kabartma tozu. Yapılışı: 1. Tüm malzemeleri hazırlayın. 2. Fırını 250 derece F (120 derece C) sıcaklığa getirin. 3. Patlamış mısırları büyük bir kaseye koyun. 4. Tereyağını orta ateşte bir tencerede eritin. 5. İçine kahverengi şeker, mısır şurubu ve tuzu ekleyin. 6. Kaynadıktan sonra 4 dakika karıştırmadan kaynatın. 7. Tencereyi ateşten alın ve vanilya özü ile kabartma tozunu ekleyin. 8. Karamel karışımını sıcakken yavaşça popcorn üzerine dökün ve karıştırın. 9. Popcorn'u iki büyük sığ fırın kabına bölün. 10. 1 saat boyunca fırında pişirin, her 15 dakikada bir karıştırın. 11. Fırından çıkarın ve tamamen soğumaya bırakın. 12. Parçalara ayırarak servis edin.