Karamel popcorn yapmak için gerekli malzemeler: 1 çay bardağı mısır; 1 yemek kaşığı sıvı yağ; 1 yemek kaşığı margarin; Karamel sos için: 1 su bardağı şeker; yarım çay bardağı su; 1 yemek kaşığı margarin. Yapılışı: 1. Tencereye sıvı yağ ve margarin alıp iyice ısıtın. 2. Üzerine mısırları ekleyin ve iyice karıştırın. 3. Mısır patlamaya başlayana kadar karıştırmaya devam edin. 4. Tencerenin kapağını kapatıp bütün mısırları patlatın. 5. Derin bir kaba mısırları alın. 6. Karamel için, küçük bir tencereye su ve şekeri alıp karamel rengi alana kadar bekleyin. 7. Renk koyulaşınca margarini ekleyin ve iyice karıştırın. 8. Ocaktan alıp sürekli karıştırarak köpüklerin inmesini sağlayın. 9. Tam sıvı bir hal alan karamelinizi mısırın üzerine dökün ve kaşıkla karıştırın. 10. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yayın ve 5-10 dakika soğumaya bırakın. 11. Birbirine yapışan büyük parçaları ufalayın. Karamel popcorn, sinema keyfi veya dost muhabbetinde tüketilebilir.