Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Cam kavanozda kahvaltılık sos saklamak için şu adımlar izlenebilir:
- Kavanozların hazırlanması: Kavanozlar ve kapaklar sıcak suda kaynatılarak steril hale getirilir 5.
- Sosun hazırlanması: Kahvaltılık sos hazırlanır 2.
- Kavanoza yerleştirme: Sıcak sos, kavanozlara konur 5.
- Kapakların kapatılması: Kavanozların kapakları sıkıca kapatılır 5.
- Ters çevirme: Kavanozlar ters çevrilir 5.
- Soğutma: Oda sıcaklığında soğumaya bırakılır 5.
- Saklama: Serin ve kuru bir yerde veya buzdolabında muhafaza edilir 5.
Uzun süreli saklama için sos, derin dondurucuda da muhafaza edilebilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: